0

Din Kundvagn är tom. Men så behöver det inte vara...

Användarvillkor

Köp- och leveransvillkor

Följande villkor gäller för er som kund när ni handlar hos vino.nu. I samband med att ni gör en beställning accepterar ni dessa villkor. Är ni under 18 år måste ni ha målsmans tillstånd för att få beställa hos oss.


Minimiorder

Minimiorder är 99 kr inkl moms.
 

Fraktkostnad

Fraktkostnaden är 150 kr. För företagspaket är kostnaden 195 kr. Kostnaden för frakten redovisas i kassan innan du godkänner ditt köp.


Betalningsalternativ

Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit eller kortbetalning.

Läs mer: Allmänna villkor

Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 

 

Orderbekräftelse

En automatisk orderbekräftelse skickas ut per e-post när ni slutfört er beställning. Där finner ni uppgifter om vad du köpt med priser och fraktkostnad. Om något är fel med beställningen, kontakta oss snarast på e-post. När vi har bokat leverans med Postnord skickar vi er normalt ett meddelande med kolli-id eller sändningsnummer.
 

Leveransvillkor

Normal leveranstid är 5-7 vardagar. Om en vara är slut kan det ta längre tid.

Vi skickar beställningar med PostNord  (vid små paket som brev) och endast inom Sverige. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (inom 14 dagar), så fakturerar vi dig 250 kr för fraktkostnaderna samt vårt arbete med hantering av varorna.

 

Leverans till företag

Väljer ni leverans med företagspaket levereras er order till det angivna företaget dagtid. Någon måste finnas på plats för att ta emot varorna. Ingen föravisering sker.

Väljer ni detta fraktsätt som privatperson försenas leveransen p.g.a. ombokning eller omsortering. Ni får sedan hämta er order på ett av Postnords utlämningsställen.

 

Ångerrätt/Reklamation

Det är alltid 14 dagars öppet köp eller ångerrätt när du handlar hos oss. 

Vid returer ska produkten vara oanvänd och i oförändrat skick. Enklast och billigast är att ni mailar oss och ber om en retursedel som ni får per mail, skriver ut, fäster på lådan och lämnar in hos samma ombud.

När vi emottagit returen kontrolleras denna och vid ett godkännande returneras hela produktens kostnad exkl frakt tur och retur.

Vid returer av mindre artiklar som får plats i ett kuvert, såsom vinöppnare och dyl, rekommenderar vi att ni istället postar detta till oss och betalar direkt till ombudet för returfrakten. Vi gör då endast avdrag för den första frakten när returen godkänts.

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv för frakterna. För återbetalning kommer det en kreditering från Klarna som är vår samarbetspartner för betalningar.


Ångra beställning innan den skickats från vårt lager

Om ordern inte är packad och lastad i någon av våra burar för utgående leveranser eller lastad på lastbil så kan ni naturligtvis avbeställa den. Kontakta vår kundtjänst per e-post info@vino.nu så fort som möjligt. Under högsäsong såsom jul, studenten, nyår m.m. har vi ett stort flöde av paket, då går det normalt inte att avbeställa då packade ordrar lastas direkt i burar för utgående leverans.

 

Transportskada

Om er leverans är transportskadad behöver ni göra en reklamation till vårt kundcenter omgående (inom 5 dagar) då ni mottagit er order. Tänk på att behålla allt emballage och innehåll vid transportskada för reklamation till fraktbolaget. Trasig eller defekt vara ska hållas tillgänglig för oss i de fall där aktuellt fraktbolag eller vår reklamationsavdelning önskar ha varan i retur.

 Instruktioner vid transportskada:

  • För snabb behandling av ärendet, ta en tydlig bild på det trasiga godset och e-posta bilden till oss på info@vino.nu.
  • Inkludera alltid ert beställningsnummer när ni kontaktar vår kundtjänst.
  • Om ni inte har möjlighet att fotografera det trasiga godset, kontakta vår kundtjänst så e-postar vi er en retursedel.
  • Reklamation vid transportskada ska göras inom rimlig tid efter ni mottagit er order (senast 5 dagar efter ni mottagit er order)!

Vi förbehåller oss rätten att antingen göra en återbetalning för skadat gods eller skicka ny vara till kund.

Gäller det reklamationer som vi tar tillbaka för att testa och det visar sig att produkten fungerar som tänkt debiteras ni för samtliga fraktkostnader samt ev. hanteringskostnad.

I de fall vi sänder ersättningsprodukt och informerar att vi önskar ha skadad/skadade varor i retur står vi för returfrakten. Om kunden inte sänder tillbaka varor som ni har mottagit ersättningsprodukt för, debiteras alla kostnader såsom frakt, varans kostnad samt hanteringsavgift kunden.

 

Defekt vara

Om en eller flera produkter är defekta i er leverans behöver ni göra en reklamation till vårt kundcenter. Trasig eller defekt vara ska hållas tillgänglig för oss i de fall där aktuellt fraktbolag eller vår reklamationsavdelning önskar ha varan i retur.

Om kunden inte sänder tillbaka varor som ni har mottagit ersättningsprodukt för, debiteras alla kostnader såsom frakt, varans kostnad samt hanteringsavgift kunden.

 Instruktioner vid defekt vara:

  • För snabb behandling av ärendet, ta en tydlig bild på den defekta varan och e-posta bilden till oss på info@vino.nu.
  • Inkludera alltid ert beställningsnummer när ni kontaktar vår kundtjänst.

Vi förbehåller oss rätten att antingen göra en återbetalning för defekt gods eller skicka ny vara till kund. I första hand ersätter vi den.

Gäller det reklamationer som vi tar tillbaka för att testa och det visar sig att produkten fungerar som tänkt debiteras ni för samtliga fraktkostnader samt ev. hanteringskostnad.

Om kunden inte sänder tillbaka varor som ni har mottagit ersättningsprodukt för, debiteras alla kostnader såsom frakt, varans kostnad samt hanteringsavgift kunden.
 

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

 

org nr: 840422XXXX Vino Sverige

Spelmansgatan 61 21579 Malmö

http://linkedin.com/in/vino-gabriel-glas-4a1b64178

Samarbete med: www.gabriel-glas.com

www.kantik.no

https://www.finewines.se/threads/vinglas.571/page-32